Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΥΡΙΟΙ;



ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΕΛ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 23/09/2013      

Η «Διαδημοτική Επιτροπή Αγώνα» Σπάτων-Αρτέμιδος, Ραφήνας-Πικερμίου κατά του ΚΕΛ στο Πλατύ χωράφι Ραφήνας, και εκβολής αγωγού στον Αγ. Νικόλαο Αρτέμιδος, πραγματοποίησε με επιτυχία συγκέντρωση στο Δημαρχιακό κτήριο Ραφήνας την 22α Σεπτ. 2013.                                       
Στόχος της συγκέντρωσης ήταν η ενημέρωση των πολιτών για τα ολέθρια αποτελέσματα κατασκευής ΚΕΛ στο Πλατύ χωράφι και εκβολής αγωγού στον Αγ. Νικόλαο, αλλά και η αποστολή μηνύματος προς τις αρμόδιες αρχές και Δημάρχους Σπάτων-Αρτέμιδος, Ραφήνας-Πικερμίου, ότι οι κάτοικοι των δύο δήμων, από κοινού, δεν πρόκειται να αποδεχτούν λύση που θα καταστρέψει τη Θάλασσα, το Περιβάλλον, το επίπεδο των δύο πόλεων αλλά και την υποβάθμιση σε όλους τους τομείς αυτών.
Τον συντονισμό της εκδήλωσης ανέλαβε η «Διαδημοτική Επιτροπή» με συντονιστή τον κ. Παύλο Σαρώφ, πλαισιωμένο από την Πρόεδρο της Ομοσπονδίας κα Άννα Ραφτοπούλου και άλλα μέλη της Επιτροπής.
Την έναρξη της συζήτησης έκανε ο κ. Σάββας Αντωνιάδης και στη συνέχεια τον λόγο έλαβε η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κα Ραφτοπούλου η οποία αναφέρθηκε στις καταστρεπτικές συνέπειες που θα έχει ένα ΚΕΛ στο Πλατύ χωράφι και αγωγός εκβολής λυμάτων στον Αγ. Νικόλαο και εξήγησε γιατί η λύση της Ψυτάλλειας είναι εφικτή. Η κα Ραφτοπούλου έκλεισε την ομιλία της τονίζοντας για μία ακόμη φορά τη διαχρονική θέση της Ομοσπονδίας η οποία είναι: Όχι ΚΕΛ στο Πλατύ χωράφι, όχι αγωγό στη θάλασσά μας,  σύνδεση του αποχετευτικού με την Ψυττάλεια.
Στη  συγκέντρωση παρευρέθησαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Μητρόπουλος και Πάντζας καθώς και αρκετοί επώνυμοι μεταξύ των οποίων οι κ.κ Αυγερινός Αθ. Περιφερειακός Σύμβουλος, Μάρκου Δημ. Δημοτ. Σύμβουλος Σ-Α, αλλά και σύσσωμο το Δ.Σ. Ραφήνας-Πικερμίου το οποίο στήριξε για μία ακόμη φορά τις αποφάσεις του περί απορρίψεως κατασκευής ΚΕΛ στο Πλατύ Χωράφι.
Η εκδήλωση έκλεισε μετά από τέσσερις ώρες  με προτάσεις-παρεμβάσεις πολιτών.
ΜΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ;
ΜΑΣ ΠΕΡΝΑΤΕ ΤΟΣΟ ΧΑΖΟΥΣ;

ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΗΘΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ !!!!!!
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΛ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΙ ΤΟ ΛΑΟ
ΒΑΛΑΝΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΗΝ ΡΑΦΤΟΠΟΥΛΟΥ (ΔΕΙΤΕ VIDEO ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ 22.9.13) ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΕΛ ΣΤΟ ΠΛΑΤΥ ΧΩΡΑΦΙ, ΟΤΑΝ ΑΥΤΗ ΣΤΙΣ 10.9.2012 ΨΗΦΙΣΕ ΥΠΕΡ (ΝΑΙ) ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΠΑΤΩΝ-ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ 87/2.4.2012 ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΕΛ ΣΤΟ ΠΛΑΤΥ ΧΩΡΑΦΙ
-ΕΛΕΟΣ, ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΑΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΨΥΤΤΑΛΕΙΑ, ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ;
ΟΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ:

ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ:
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΣΠΑΤΩΝ – ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ
Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α
Από τα πρακτικά της 23ης Τακτικής Συνεδρίασης της 10ης Σεπτεμβρίου 2012
ΑΡΙΘ. ΑΠΟΦ. 206/2012
Π Ε Ρ Ι Λ Η Ψ Η
Λήψη απόφασης για “Σύναψη προγραμματικής σύμβασης συνεργασίας Δήμου Σπάτων–Αρτέμιδος και Ε.Μ.Π. για την παροχή υπηρεσιών επιστημονικού συμβούλου για το θέμα της αποχέτευσης σύμφωνα με την εισήγηση της υπ’αρ.87/2012 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου”.
Στα Σπάτα σήμερα 10 του μηνός Σεπτεμβρίου, του έτους 2012, ημέρα Δευτέρα ώρα 08:00 το βράδυ το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος συνήλθε σε Τακτική Δημόσια Συνεδρίαση …………………………………..
Ψηφίζουμε.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ : Μαργέτης Αθανάσιος.
ΜΑΡΓΕΤΗΣ: Ναι.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Σερέτης Χρήστος.
ΣΕΡΕΤΗΣ: Ναι.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Μάρκου Χρήστος.
ΜΑΡΚΟΥ ΧΡ.: Ναι.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Πουλάκης Πέτρος.
ΠΟΥΛΑΚΗΣ: Ναι.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κουλοχέρης Γεώργιος.
ΚΟΥΛΟΧΕΡΗΣ: Ναι.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Γκινοσάτης Γεώργιος.
ΓΚΙΝΟΣΑΤΗΣ: Ναι.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Μπέκας Γεώργιος.
ΜΠΕΚΑΣ: Ναι.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Μάρκου Παναγιώτα.
ΜΑΡΚΟΥ Π.: Ναι.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Αποσπόρης Ευάγγελος.
ΑΠΟΣΠΟΡΗΣ: Ναι.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Γεωργάκης Αντώνιος.
ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ: Ναι.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Μαργέτη Αφροδίτη.
ΜΑΡΓΕΤΗ: Ναι.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κρόκος Νικόλαος.
ΚΡΟΚΟΣ: Ναι.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Λιανός Κωνσταντίνος.
ΛΙΑΝΟΣ: Ναι.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Σωτηρόπουλος Αλκιβιάδης.
ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ: Ναι.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ζήση Μαρία.
ΖΗΣΗ: Ναι.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κασίμης Γεώργιος.
ΚΑΣΙΜΗΣ: Κύριε Πρόεδρε επειδή και στην καινούρια εισήγηση του Αντιδημάρχου, όπως τροποποιήθηκε, δεν ξεκαθαρίζεται σωστά και σαφέστατα η απόφαση, πάρα τις παρεμβάσεις του κυρίου Γκινοσάτη και παραμένει όλη η εισήγηση να αναφέρεται στην 87/2012 απόφαση και όχι σε κάτι άλλο, γι’ αυτό λοιπόν δεν μπορώ να την ψηφίσω αυτή την απόφαση. Θέλω οπωσδήποτε επιστημονικό συνεργάτη του Δήμου, όχι όμως κάτω από αυτές τις διαδικασίες, με αυτή την τροποποίηση και γι’ αυτό ψηφίζω παρών.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ντουρντουρέκα Καλομοίρα.
ΝΤΟΥΡΝΤΟΥΡΕΚΑ: Παρούσα.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Μποτζιολής Δημήτριος.
ΜΠΟΤΖΙΟΛΗΣ: Παρών. Ο κύριος Ραφαήλ αποχώρησε.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Τσαντήλας Χρήστος; Μάρκου Δημήτριος.
ΜΑΡΚΟΥ Δ.: Κύριε Πρόεδρε επειδή κι εγώ δεν είμαι σίγουρος ως προς την νομιμότητα, γι’ αυτό ζήτησα και αναβολή, για να εξεταστεί αν όντως είναι δυνατόν να καταρτιστεί μια τέτοια σύμβαση, θα ψηφίσω κι εγώ παρών.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Τούντας Αντώνιος.
ΤΟΥΝΤΑΣ: Ναι, δεδομένου ότι ο Δήμαρχος έτσι κι αλλιώς εκτιμώ ότι πριν την υπογραφή της σύμβασης θα ελέγξει το θέμα της νομιμότητας.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ραφτοπούλου Άννα.
ΡΑΦΤΟΠΟΥΛΟΥ: Ναι.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Στάμου Δημήτριος;
ΣΤΑΜΟΥ: Ναι.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κατραμάδος Σταύρος.
ΚΑΤΡΑΜΑΔΟΣ: Παρών.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Δανέζης Ευάγγελος.
ΔΑΝΕΖΗΣ: Όχι.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Γιαννάτος Σωτήριος;
ΓΙΑΝΝΑΤΟΣ: Όχι.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Το θέμα γίνεται δεκτό κατά πλειοψηφία. Η παρούσα απόφαση έλαβε αριθμό 206/2012.
- Η απόφαση αυτή ακυρώθηκε ως παράνομη μετά από την από 20.9.2012 Προσφυγή του ΟΠΑΣ στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής
- Την απόφαση αυτή ψήφισε με ΝΑΙ η συμπολίτευση, καθώς επίσης η κα Άννα Ραφτοπούλου (γενική Γραμματέας της Ομοσπονδίας Αρτέμιδος και νυν Πρόεδρος) και ο κ. Αντώνης Τούντας (πρώην Δήμαρχος Σπάτων), που επίσης ψήφισαν ΝΑΙ, ενώ ο κ. Χ. Τσαντήλας φαίνεται να απουσίαζε κατά την ψηφοφορία. Οι υπόλοιποι της αντιπολίτευσης ψήφισαν ΠΑΡΩΝ !!!!!!!!!
- Κατά αυτής της απόφασης (δηλαδή ΟΧΙ) ψήφισε μόνο ο κ. Δανέζης και ο κ. Γιαννάτος
Αυτά είναι τα στοιχεία και τα αμείλικτα γεγονότα.