Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΤΩΝ 2011 - 2012 - 2013 & 2014

ΟΜΙΛΙΑ - ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ
ΧΡΗΣΤΟΥ ΤΣΑΝΤΗΛΑ

ΠΡΟΣ
ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΣΠΑΤΩΝ - ΑΡΤΕΜΙΔΑΣ

ΘΕΜΑ : <<ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ  ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
                 ΤΩΝ ΕΤΩΝ 2011 - 2012 - 2013 & 2014 >>

ΑΦΟΡΜΗ : Η συζήτηση του 4ου και ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ Τεχνικού Προγράμματος στη
                    Συνεδρίαση της 13ης  Νοεμβρίου του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σπάτα, 13 Νοεμβρίου 2013


Κοινοποίηση :

-       Στους Δημότες
-       Στους Αιρετούς του Δήμου και
-       Στα τοπικά Μ.Μ.Ε.

Κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου,
Κύριε Δήμαρχε,
Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι,

Η φετινή συζήτηση και ψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος του έτους 2014 που προτείνει η Δημοτική Αρχή, έχει ξεχωριστή και ιδιαίτερη σημασία επειδή:


-       Είναι το τελευταίο Τεχνικό Πρόγραμμα που ψηφίζεται σ΄ αυτή τη Δημαρχιακή Θητεία, απ΄ αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο !

-       Ενώ ψηφίζεται για ΟΛΟ το έτος 2014, την παρούσα Δημοτική Αρχή τη δεσμεύει μέχρι το Μάιο του 2014. Δηλαδή για 5 μήνες (μέχρι και το Μάιο του 2014)!!

-       Το σημερινό Τεχνικό Πρόγραμμα (αν και μισό) κλείνει ένα πακέτο τεσσάρων (4) ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ Τεχνικών Προγραμμάτων ενός ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ Τεχνικού Προγράμματος που είχε προτείνει και είχε δεσμευτεί για την υλοποίησή του η Δημοτική Αρχή ζητώντας την ψήφο απ΄ τους Δημότες μας !
Άρα σήμερα το κύριο και ουσιαστικό δεν είναι η ψήφιση ενός ακόμη και μάλιστα ΜΙΣΟΥ Τεχνικού Προγράμματος, αλλά η συνολική ΚΡΙΤΙΚΗ στο ζήτημα ΑΝ και ΚΑΤΑ ΠΟΣΟΝ υλοποίησε αυτά που είχε υποσχεθεί στο Προεκλογικό της Πρόγραμμα!!!

Ας τα δούμε για περισσότερη κατανόηση σε ΔΥΟ διακριτά ΣΚΕΛΗ :

-       Τα τρία (3) ΜΕΓΑΛΑ και σημαντικά Έργα Υποδομής και

-       Το ΣΥΝΟΛΟ των έργων που υποσχέθηκε η Δημοτική Αρχή στο Προεκλογικό Πρόγραμμα.


Συγκεκριμένα :

1ο  Σκέλος - ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ :

Αγαπητέ κύριε Δήμαρχε,
απευθύνομαι σε σας προσωπικά, διότι η επιτυχία της εκλογής της παράταξής σας στη Διοίκηση του Δήμου, οφείλεται κατά 90 % στην προσωπική σας παρουσία !!
Ως εκ τούτου και η προσωπική σας ευθύνη είναι τεράστια!!!

1.      ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΑ :


1α. ΠΡΑΞΕΙΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗ Σ των Π.Ε. 1, 2, 4 & 6 της Αρτέμιδας :
ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ (μ²) ΔΕΝ ΄΄ ΜΠΗΚΕ ΄΄ ΣΕ ΠΡΑΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ !!!!
Απειροελάχιστη εξαίρεση αποτελούν οι ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΕΣ Πράξεις Εφαρμογής για εξασφάλιση Οικοπέδων για την Ανέγερση κάποιων Σχολικών αιθουσών!

1β.  ΕΝΤΑΞΕΙΣ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΛΗΣ των Π.Ε. 1, 5, 6 - 7 και το Πολεοδομικό Κέντρο των Σπάτων :

-       ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ (μ²) ΔΕΝ ΄΄ ΜΠΗΚΕ ΄΄ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΛΗΣ !!!
-       Η πλήρης αδυναμία στοιχειώδους Διοίκησης φαίνεται στο γεγονός ότι ΕΤΟΙΜΕΣ και ΨΗΦΙΣΜΕΝΕΣ απ΄ το Δ.Σ. Μελέτες, όχι μόνο ΔΕΝ μπόρεσαν να εγκριθούν απ΄ το Υ.ΠΕ.ΚΑ., αλλά ούτε καν να προωθηθούν στους Αρμόδιους Κρατικούς Φορείς!!!!!!!!
Δηλαδή,
. Στις Π.Ε. 1, 6 - 7 και ΄΄ Εμπορικό Κέντρο ΄΄, έχουν γίνει και οι 3 αναρτήσεις καθώς και ΟΛΕΣ οι υποστηρικτικές μελέτες που απαιτούνται !!
. Στην Π.Ε. 5, έχει γίνει η 2η  Ανάρτηση καθώς και στην Πολεοδομική Μελέτη του ΄΄ Μαζαρέκο ΄΄ Τμήματος του Αθλητικού Πάρκου! Και τέλος,
. Στην Π.Ε. ΄΄ Παράγκας ΄΄  -  Επέκταση της ΄΄ Μυκηναϊκών Τάφων ΄΄ έχει τελειώσει η Πολεοδομική Μελέτη!!!

1γ.  ΓΕΝΙΚΟ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΛΗΣ :

-       Η απόλυτη ΕΜΜΟΝΗ που διακατέχει την Δημοτική Αρχή η οποία αρνείται συστηματικά να κατανοήσει την έννοια του Γ.Π.Σ. , ΄΄ έκοψε ΄΄ κάθε ελπίδα έστω στοιχειώδους προετοιμασίας για την εκπόνηση κάποιας Μελέτης!
Και σαν να μην έφτανε αυτό,
-       Ξοδεύτηκε ένας ΄΄ σκασμός ΄΄ λεφτά για κάποιες ΠΙΘΑΝΕΣ μελέτες οριοθέτησης Οικισμών, που υποτίθεται ότι μέσω αυτής της Οριοθέτησης θα έμπαιναν στο Σχέδιο Πόλης !!!
Απίστευτα και ανεκδιήγητα πράγματα!!! Πλήρες Αδιέξοδο !!!



2.      ΝΕΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ - ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ :

Ένα απ΄ τα πρώτα σοβαρά θέματα που κουβεντιάσαμε μετά την ανάληψη των καθηκόντων της Δημοτικής Αρχής!!

Συγκεκριμένα :

-       Ενώ ο Δήμος έχει στην ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ του 5 Άρτια και Οικοδομήσιμα Οικόπεδα και με την ανάλογη Χρήση Γης (΄΄ Διοικητήριο ΄΄) στο Ε.Π. ΄΄ Βούλια - Προκαλήσι ΄΄ εκτάσεως από 5 - 12 στρέμματα και ένα (1) οικόπεδο Άρτιο και Οικοδομήσιμο και με την ανάλογη Χρήση Γης (΄΄ Διοικητήριο ΄΄) στο Ε.Π. ΄΄ Πύργος Γυαλού ΄΄ εκτάσεως 18 στρεμμάτων,

-       Ενώ θα μπορούσε η Δημοτική Αρχή να δεσμεύσει μέρος του Δημοτικού Φόρου του Αεροδρομίου και να συνάψει πανεύκολα Δάνειο με οποιαδήποτε Τράπεζα και να ξεκινήσει αμέσως τα έργα κατασκευής, αφού πρώτα θα αποζημίωνε κάποιες μικρές ιδιοκτησίες, έκανε ένα ΄΄ πακέτο ΄΄ από απίστευτες ανοησίες !!

-       Η πρώτη ενέργεια που έκανε, ήταν να μεταφέρει (εντελώς παράλογα και αναίτια) την Πολεοδομία των Σπάτων στην Αρτέμιδα σε κτήριο που δεν επιτρεπόταν τέτοιου είδους χρήση!!!!
Δεν σεβάστηκε ούτε καν την 12χρονη ιστορία της Πολεοδομίας των Σπάτων!!!
Και όσοι διαμαρτυρηθήκαμε γι΄ αυτήν την απίστευτη και παράνομη ενέργεια, ούτε λίγο ούτε πολύ μας αποκάλεσαν ΄΄ ρουφιάνους ΄΄ αφού <<έτσι και αλλιώς γνωρίζαμε ότι τίποτα νόμιμο δεν υπάρχει στην Αρτέμιδα, η Πολεοδομία μας πείραξε;>>!!!!!!

-       Η δεύτερη ενέργεια, ήταν η απόφαση να φέρουν όχι μόνο την Πολεοδομία, αλλά και όλες τις Υπηρεσίες πίσω στα Σπάτα, σε ακριβά ΕΝΟΙΚΙΑΣΜΕΝΟ κτήριο !!!

Δηλαδή αν σκεφτεί κανείς ότι :


Η κατασκευή ενός Διοικητηρίου εκτάσεως 3.000 μ² στοιχίζει (1.000 EURO / μ² Χ 3.000 μ² =) 3.000.000 EURO!
Αυτά, μαζί με τον Τραπεζικό τόκο θα ανέρχονταν μέσα σε μια 20ετία, στα (3.000.000 EURO + 5 % τόκο / χρόνο Χ 20 χρόνια =) 9.000.000 EURO! Ή σε (9.000.000 EURO : 20 χρόνια =) 450.000 EURO / χρόνο !!
Διαπιστώνουμε ότι με μια δέσμευση του 22,5 % του Δημοτικού Φόρου του Αεροδρομίου, θα είχαμε ήδη ένα ΥΠΕΡΣΥΓΧΡΟΝΟ Διοικητήριο !!!

3.      ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΛΥΜΑΤΩΝ :

Οι φοβίες, η ατολμία, οι οπισθοδρομήσεις, οι παλινωδείες, η παντελής έλλειψη σοβαρότητας, η ΄΄υποχωρητικότητα΄΄ σε διάφορους κοινωνικούς ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ, ΥΠΟΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ, ΠΑΡΑΓΟΝΤΙΣΚΟΥΣ και κλακαδόρους, οδήγησαν στο σημείο να χαθεί ένα τεράστιο (το μεγαλύτερο) ΕΡΓΟ ΥΠΟΔΟΜΗΣ και ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ !!!!!!!!!!!!!!

4.      ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ :

Το μόνο που κατάφεραν με το Αεροδρόμιο είναι να ΔΕΧΘΟΥΝ τις ΄΄ μικροπαροχές ΄΄ του Αεροδρομίου (π.χ. το Πάρκο στη θέση ΄΄ Βούλια ΄΄ των Σπάτων, το παραλιακό ΄΄ πάρκο της ντροπής ΄΄ στην Αρτέμιδα), αλλά ακόμη και σ΄ αυτές η Δημοτική Αρχή φάνηκε ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΙΚΑΝΗ να τα περιφρουρήσει ή να τα συντηρήσουν (το Πάρκο των Σπάτων καταστράφηκε ολοσχερώς από κλέφτες μετάλλων & το Πάρκο της Αρτέμιδας έχει ΞΕΡΑΘΕΙ και ΚΑΤΑΠΑΤΗΘΕΙ παντελώς)!!!!!!!

Ακόμη, οι κάποιες Νομικές Διεκδικήσεις για την Πληρωμή των Δημοτικών Τελών εκ μέρους του Αεροδρομίου και τη διεκδίκηση του 10 % απ΄ το Αεροδρόμιο του Ελληνικού, αφέθηκαν στην τύχη τους !!!!

Και το χειρότερο, η Δημοτική Αρχή

Όχι μόνο ΑΡΝΕΙΤΑΙ με πείσμα να ΑΓΓΙΞΕΙ την Σύμβαση, αλλά αρνείται ακόμη και για μια συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο (π.χ. δεσμεύτηκαν να συζητήσουν το τμήμα της σύμβασης που αφορά την Ζώνη Περιορισμένης Ανάπτυξης του χώρου πέριξ του Αεροδρομίου στο Δ.Σ. του Ιουλίου και έχουν ήδη περάσει 5 Συνεδριάσεις Δ.Σ. και ακόμη περιμένουμε......)!!!!!!!

Εν ολίγοις,

ΠΑΙΔΙΚΟΙ και υπερφίαλοι ΛΕΟΝΤΑΡΙΣΜΟΙ από τη Δημοτική Αρχή στις δηλώσεις της και ΜΟΝΙΜΗ πολιτική, η πολιτική της ΜΗΔΕΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ και της ΑΝΥΠΑΡΚΤΗΣ ΑΠΑΙΤΗΣΗΣ!!!!!

2ο  Σκέλος - ΕΡΓΑ που ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ η Δημοτική Αρχή στο Προεκλογικό της Πρόγραμμα :








Με εκτίμηση,

ΤΣΑΝΤΗΛΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ