Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Κατάργηση - και τυπικά - της παλιάς Επιτροπής ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ

ΑΙΤΗΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΠΡΟΣ
ΔΗΜΟ ΣΠΑΤΩΝ - ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ
Υπόψη
του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου
κ. Κωνσταντίνου Γκίκα

ΤΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΥ ΤΣΑΝΤΗΛΑ

Θέμα : Κατάργηση  -  και τυπικά - της παλιάς Επιτροπής <<ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ>>

Σπάτα, 7 Οκτωβρίου 2013
                   Κοινοποίηση :
-       Δήμαρχο.
-       Δημοτικούς Συμβούλους.
-       Παλαιά Μέλη της Επιτροπής
-       Πρόεδρο της Επιτροπής Αεροδρομίου
-       Μ.Μ.Ε.

Κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου

Τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου το μεσημέρι κατά τη συνηθισμένη καθημερινή ενημέρωση που λαμβάνω απ΄ το ηλεκτρονικό μου, ταχυδρομείο είδα τυχαίως μια πρόσκληση που στάλθηκε απ΄ τη Γραμματεία του Δημάρχου, χωρίς αριθμό πρωτοκόλλου και υπογραφόταν απ΄ τη Δημοτική Σύμβουλο κυρία Μαρία Ζήση.

Η πρόσκληση καλεί σε συνεδρίαση την Επιτροπή <<ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ>> την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013, ώρα 19.00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου. (Συνημμένο - 1 -)
Όπως γνωρίζετε πολύ καλά, σύμφωνα με τη Νομολογία, τη Νομοθεσία που διέπει τη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τις επιταγές του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, η Επιτροπή αυτή έχει πάψει να υφίσταται απ΄ το Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους,

ΔΙΟΤΙ :
-       Δεν τηρεί σε καμία περίπτωση και ούτε στο ελάχιστο τις Αρχές της Δεοντολογίας και της Νομολογίας, που διέπουν τις λειτουργίες του Δήμου, τις οποίες αναλύω στο συνημμένο <<ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ - Ι - >>. (Συνημμένο - 2 -)
Εδώ αξίζει να επισημάνουμε το γεγονός ότι ενώ μέχρι τέλος Φεβρουαρίου του 2013, αντικαταστάθηκαν ή επανεκλέγησαν όλα τα μέλη τόσο των Διοικήσεων των Νομικών Προσώπων Αθλητισμός και Πολιτισμός - Παιδεία - Περιβάλλον), όσο και των Βοηθητικών Επιτροπών (Διαβούλευσης, Ε.ΠΟΙ.ΖΩ., Ονοματοδοσίας, κ.λ.π.) του Δημοτικού Συμβουλίου, η μόνη Επιτροπή που δεν ακολούθησε τη ενδεδειγμένη οδό ήταν η Επιτροπή <<ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ>>!

Πέραν τούτου :
-       Δεν τήρησε σε καμία περίπτωση και ούτε στο ελάχιστο, τα ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΑ απ΄ τα Άρθρα του ΨΗΦΙΣΜΕΝΟΥ Κανονισμού Λειτουργίας που είναι το Άρθρο 3 - <<Σκοπός της Δημοτικής Επιτροπής Αεροδρομίου>> και το Άρθρο 6 - <<Τήρηση Αρχείου>> ! (Συνημμένο - 3 -)
-       Δεν αντικαταστάθηκαν άτομα που είτε παραιτήθηκαν (π.χ. κ. Ποθουλάκης), είτε δεν εμφανίστηκαν ΠΟΤΕ στις συνεδριάσεις της Επιτροπής (π.χ. ο κ. Θεοδοσίου Γεώργιος, ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού, κ.λ.π.)

Και τέλος,
Εκτός των προαναφερόμενων, υπήρξε και η απίστευτη ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ της κας Ζήση απέναντί μου την τελευταία Συνεδρίαση της παράτυπης ούτως ή άλλως Επιτροπής, πέρα από κάθε έννοια Δεοντολογίας και Συναδελφικότητας και την οποία κατήγγειλα σε Ανοικτή Επιστολή μου (Συνημμένο - 4 -)!
Ως εκ τούτου, εξάγεται εμφανέστατα το συμπέρασμα ότι η κυρία Ζήση και πιθανόν μια συγκεκριμένη ομάδα 2 - 3 ατόμων, διατηρούν ΤΥΠΙΚΑ (διότι ουσιαστικά είναι ήδη καταργημένη) αυτήν την Επιτροπή και τη λειτουργούν με όρους ΄΄ παρέας ΄΄, με σκοπό ΙΣΩΣ κάποιων πολιτικών ωφελημάτων!

ΑΙΤΟΥΜΑΙ :
Στο αμέσως επόμενο συμβούλιο να εισαχθεί στην κανονική ημερήσια διάταξη σχετικό θέμα, για να ληφθεί απόφαση είτε ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ της Επιτροπής , είτε ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ της, είτε τελικά να αποφασιστεί οριστικά και η ΤΥΠΙΚΗ κατάργησή της,!

Υ.Γ. Εκτιμώ ότι αν συνεχίσει αυτή η κατάσταση, θα έχουμε σοβαρότατο θέμα <<σφετερισμού>> Δημοτικού Τίτλου και ΠΑΡΑΝΟΜΗ χρησιμοποίηση Δημοσίων Εγγράφων (π.χ. Σφραγίδα Δήμου, κ.λ.π.).

Ευχαριστώ
Χρήστος Δ. Τσαντήλας